הפרכת מיתוס חשיבות ארוחת הבוקר 🥙

למעשה אפשר היה לוותר על ארוחת בוקר בכלל ולהתחיל לאכול רק לקראת שעות הצהריים. ד”ר דיואי, שהיה אחד הרופאים הטבעונים הראשונים בארה”ב ( חי לפני כ100 שנה) כתב ספר בשם ” תזונה ללא ארוחת בוקר וריפוי ע”י צום” – והוא למעשה היה הרופא הראשון, שטען שארוחת הבוקר היא מיותרת. הוא עצמו סבל מכיב קיבה והצליח לרפא את עצמו ע”י ויתור על ארוחות בוקר וע”י צומות.

הצורך שיש למרבית האנשים לאכול בבוקר הוא תוצאה של הרגלי תזונה גרועים , הגורמים להפרעות עיכול המתבטאות בצרבת, גזים, נפיחות ,כאבים, טעם רע בפה ובעיקר גירוי מתמיד בדופן הקיבה. הגירוי בקיבה יוצר אצל האנשים האלה תחושת רעב מדומה והם אוכלים, כדי לבטל את התחושה הבלתי נעימה אבל למעשה תחושה זו אינה רעב אמיתי.!!

הפיזיולוגים קבעו ,שתחושת רעב אינה מורגשת כלל בקיבה 😯, כי אם בפה 👄 והיא נובעת מהפרשת הרוק דרך בלוטות הרוק.זו תחושה נעימה ואין בה שום כאבים.

בשעה מסויימת ( בדר”כ בין 10 ל 12) תופיע תחושת רעב אמיתית יותר משמעותית ודרמטית, שתהיה שונה מהתחושה של שעת הקימה וזהו בעצם הסימן הטוב ביותר באיזו שעה ⏰ עלינו לאכול את הארוחה הראשונה.

רעב אמיתי הוא מצב פיזיולוגי של ירידת הסוכר בפה והוא יוצר צורך אמיתי לאכילה. אם לא נמלא צורך זה, נרגיש חולשה הולכת ומתגברת. לעומת זאת התיאבון הוא תוצאה של גירוי חיצוני על החושים והוא מייצג רצון לאכול אך שלא לצורך.

מוזמנימות להיות בהקשבה לגוף מתי זה רעב אמיתי או מדומה🍎

לשיחת הכרות ללא עלות, תכנסו לקישור:
https://did.li/UFOCN